منامه؛ تریبون مستکبران | فریاد عادی سازی روابط از حلقوم آلخلیفه
به گزارش بینالملل خبرگزاری رسا، نشست اقتصادی بحرین که از سوی آمریکا و اسرائیل در ماه آینده در منامه برگزار خواهد شد، به تصریح تمامی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی، آغاز عملیاتی شدن معامله قرن در قالب طرح «صلح و شکوفایی اقتصادی» است.
با آنکه این نشست با اهداف اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است اما بنابر تجربه تاریخی، این نشست در حقیقت پوششی برای اهداف استراتژی و سیاسی آمریکا و اسرائیل در منطقه است. سخن از شکوفایی اقتصادی و صلح نیز در حقیقت اقدامی برای کاهش فشار افکار عمومی و افزایش سطح نارضایتی ملتهای مسلمان منطقه است.
نشست منامه را باید در چهارچوب پایان دادن به مسأله فلسطین، تضییع حقوق رسمی ملت فلسطین، تامین امنیت اسرائیل در منطقه و استثمار ثروتهای کشورهای عربی منطقه تفسیر کرد. گروههای مختلف فلسطینی از حامیان مذاکره و گفتگوی برد ـ برد مانند محمود عباس تا گروهههای مسلّح جهادی، همگی اتفاق نظر دارند که ترامپ نه به عنوان رییس جمهور آمریکا بلکه در لباس یک تاجر، وجب به وجب خاک فلسطین را در ازای دریافت مبالغ هنگفت، به یهودیان صهیونیستی هبه کرده است.
سوال مهم آن است که در میان کشورهای عربی، چرا بحرین برای اجرایی شدن طرح معامله قرن انتخاب شده است؟ با نظر به رویه خاندان آلخلیفه در طول زمامداری بحرین میتوان به این پرسش پاسخ داد. آلخلیفه چه در سطح تصمیمات داخلی و چه در سطح تصمیمات بین المللی، مقهور اراده آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی است. آلخلیفه نه در بعد اقتصادی، اجتماعی، نظامی و نه در معادلات منطقهای هیچ نقش محوری و کلیدی را ایفا نمیکند بلکه تنها وظیفه مقامات بحرینی، جامه عمل پوشاندن به دستورات اربابان سعودی ـ آمریکایی است.
در میان تمامی کشورهای عربی منطقه، بحرین همواره با صدای بلند از عادی سازی روابط با اسرائیل و اشغالگری رژیم صهیونیستی حمایت کرده و آشکارا محور مقاومت را مورد عتاب قرار میدهد. در اختلافات منطقهای و در کارزارهای سیاسی بینالمللی نیز حاکمان بحرینی همواره مواضع دیکته شده آمریکا و اسرائیل را بر زبان جاری میسازند. وحدت رویه مسؤولان بحرینی بدین معنا است که منامه، بلندگوی استکبار در منطقه و مجری سیاستهای دیکته شده آمریکایی ـ اسرائیلی است.
اجماع گروههای مختلف فلسطینی، شخصیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در محکومیت نشست منامه، حاکی از موضع یکسان فلسطینیها در سراسر جهان است به ویژه آنکه در اروپا و آمریکا، فعالان حقوق بشری، مشارکت در نشست منامه را خیانت به آرمانهای فلسطین توصیف کرده و از کشورهای عربی خواستند تا با تحریم این نشست، اجازه عادی سازی روابط با اسرائیل و خیانت به آرمانهای فلسطین را ندهند.
نشست منامه با تصمیم و مدیریت آمریکایی ـ اسرائیلی و مشارکت سعودی ـ اماراتی برگزار خواهد شد. مطابق با برخی اطلاعات، گروههای اسرائیلی با اهداف مالی، امنیتی و اقتصادی در این نشست شرکت کرده و با وعدههای اقتصادی، به دنبال ایجاد اجماع منطقهای علیه فلسطین و محور مقاومت است. سفرهای پیاپی نتانیاهو به کشورهای عربی، مقدمهای برای شکلگیری این اجماع بوده است. جنگ آمریکا و اسرائیل آغاز شده اما این جنگ بیش از آنکه نظامی باشد، جنگی اقتصادی، فرهنگی، دینی، رسانهای و سیاسی است.
کشورهای مرتجع عربی به راهبری آمریکا و اسرائیل مسیر معامله قرن را هموار کردهاند. نشست اقتصادی بحرین آغازی برای پایان دادن به مسأله فلسطین است. رسانهها نیز با تبلیغات شبانهروزی درصدد انحراف افکار عمومی از مسأله اصلی یعنی اشغالگری قدس شریف و تضییع حقوق ملت فلسطین و متوجه ساختن افکار عمومی به مسائل اقتصادی هستند.
به دستور مقامات سعودی ـ اسرائیلی، فعالان شبکههای اجتماعی آماده حمله به مخالفان نشست منامه بوده و هر کسی که نوک پیکار انتقادات را به سوی بحرین، امارات، عمان، عربستان سعودی و ... بگیرد با شدیدترین واکنشها روبهرو خواهد شد اما افزایش سطح انتقادات سبب شده تا حامیان طرح معامله قرن با نگرانی به آینده منطقه نگاه کنند. بیشک امت اسلامی با اتّحاد خود میتواند حاکمان خودباخته عربی و استکبار جهانی را وادار به عقب نشینی از مواضعشان کند.
محمد رایجی پژوهشگر مسائل جهان اسلام
چراکه پیشبینی نمیکرد که پس از گذشت چهار سال از عملیات تجاوزگرانه خود علیه ملت یمن، کار به اینجا ختم شود
نسبت به این موضوع خجالت زده باشد که توانایی مقابله با پهپادها و هواپیماهای بدون سرنشین ارتش و کمیتههای مردمی یمن را ندارد و تجهیزات ارزان قیمت یمنی سامانههای دفاعی صدها میلیون دلاری آن را دور میزنند.
آنها ادعا می کنند از اولاد و احفاد یهودیان مدینه از بنی قینقاع و غیره هستند و دنبال احداث منازل و قصرهایی در همان مناطق هستند.
صهیونیستها برای عادی سازی روابط بدنبال احداث خط مواصلاتی بین کشورهای غرب آسیا به رژیم اشغالگر قدس هستند.